HOTEL DE WERELD

Hotel de Wereld | Waar Vrijheid, Verwennen en Veluwe samenkomen

 

Boetiekhotel de Wereld is misschien wel het bekendste 4-sterrenhotel van Nederland. Bekend van de vredesonderhandelingen van 1945. Het karakteristieke, monumentale hotel is gelegen in het centrum van de stad Wageningen, aan de zuidelijke rand van de Veluwe.

Ons boetiekhotel is een sfeervol en eigentijds hotel met restaurant, loungebar & terras. Hotel de Wereld is het hotel waar vrijheid te gast is.

 

We heten je van harte welkom!

Culinair arrangement

Heerlijk smaakvol er even tussenuit. Met ons culinaire hotelarrangement doe je precies dat! Je blijft twee nachten slapen en geniet beide avonden van een uitgebreid diner van chef Jeroen van LEV. @ de Wereld. Laat je verrassen én verwennen door de smaken uit het seizoen en uit de regio. Wij leggen je graag in de watten in ons bijzondere boetiekhotel.

Podcasttip! Het Vrijheidskwartiertje

Het Vrijheidskwartiertje is een podcastserie door Vincent Bijlo en Hein van Beek. In Het Vrijheidskwartiertje praten de heren ruim een kwartier met gasten die zich inzetten of hebben ingezet voor de vrijheid. De naam refereert aan de uitzendingen van Radio Oranje tijdens de Tweede Wereldoorlog: Het Nederlands Kwartiertje. Als Hotel de Wereld mogen wij dienen als hoofdkwartier van deze podcast, een hele eer!

Aan de hand van vijf verhaallijnen in beeld en geluid ervaar je de vrijheid omtrent de ondertekening op 5 mei 1945. De informele gastvrijheid van onze medewerkers en de aandacht voor streekproducten in ons menu van restaurant LEV. @De Wereld is eigentijds.

HOTEL FACILITEITEN

Ontbijt

Uitchecken t/m 11:00 uur

Gratis WIFI

Airconditioning

Parkeren bij het hotel

Strijk & Was service

Restaurant

Uiterwaarden op 5 min. loopafstand

Fietsverhuur en wandelroutes

Vlakbij de Veluwe

Centrum op 2 min. loopafstand

Vergaderen

WAT VINDEN ANDEREN VAN ONS HOTEL?

Hotel de Wereld biedt met haar historische karakter een ontspannen verblijf aan een breed publiek. Vermoeide wandelaars rusten er bijvoorbeeld graag uit na een dag struinen door de binnenstad en de prachtige omgeving, maar ook de toeristen laten zich in het hotel in Wageningen laten zich graag in de watten leggen door ongekende gastvrijheid en service.